De praktijk

Onze doelstellingen & visie

Van oudsher is de huisartsenpraktijk in Leende een echte “dorpspraktijk”. Dit willen we graag zo houden. Natuurlijk is er de laatste jaren veel veranderd in de zorg, maar toch willen wij het positieve van het dorpse karakter van de praktijk behouden. Laagdrempeligheid en aandacht voor onze mensen / patienten staat hierbij centraal.

Door de veranderingen in de zorg en de toename van zorgbehoefte is dit niet meer mogelijk met een huisarts en een assistente alleen. Meerdere huisartsen, assistentes en praktijkondersteuners zijn hiervoor nodig. We streven er wel naar om onze mensen in de praktijk te kennen en er te zijn wanneer dit nodig is.

Misschien wat ouderwets, maar wij zien ons zelf als huisarts als dorpsdokter. En moest vroeger de huisarts het doen met alleen zijn eigen kennis/inzicht en zijn stethoscoop, hebben we nu ook de nodige technologie in huis. Hierdoor kunnen we als huisarts nog completere zorg bieden denken we.

En goede zorg leveren kan niet alleen; hiervoor werken we samen met andere zorgverleners / partijen. Maar ook u bent hierin belangrijk. Mantelzorg en eigen verantwoordelijkheid zijn steeds belangrijker. Samen met u kunnen wij het beste voor u en uw omgeving zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezonde leefstijl, zorg voor kwetsbare ouderen en goede communicatie rondom zorg.

Mede daarom zijn we gestart met een digitaal platform, wat in de toekomst waarschijnlijk steeds belangrijker wordt.